Dela detta

Caroline Myss skulle också kunna stavas ”ord och inga visor”. Det var krut i damen, som är bästsäljande spirituell författare och föreläsare. Idag avslutade hon sin workshop på Yasuragi som inte drog horder av folk men väl en trogen skara av läsare och andliga sökare.

Jag hann inte läsa mer än en knapp tredjedel av hennes senaste bok, Din Inre Borg, innan föreläsningen började men ska läsa ut den nu efteråt, och jag tror nästan jag kommer att ha lättare att ta det till mig i skriftlig form än talad…

Caroline var stundtals så bestämd i sina budskap och sin uppfattning om saker att när hon spände ögonen i en så skälvde man till som ett asplöv! Ibland röt hon” åh, jag skulle bara vilja skaka om er så ni förstod!” eller ”..och den som säger så kan sticka härifrån precis nu och aldrig visa sig mer för mig igen!”. Men hon lockade också fram många skratt och var en skicklig föredragshållare.

Det går inte att sammanfatta allt men kortfattat kan man säga att borgen symboliserar själen och att borgens sju olika boningar (”mansions” på engelska) motsvarar själens olika delar eller nivåer, eller de österländska trossystemens sju chakran. Här är ett för spabanken passande citat:

”…Men borgen är ingen spa-anläggning för själen. Självrannsakan och självreflektion är inte främst avsedda för helande, även om de absolut har den effekten också. Man upprätthåller utövningen av dem oavsett om man har ett personligt, andligt mål eller inte, till exempel att arbeta med skuld… ” (utdrag från Din Inre Borg av Caroline Myss, 2007 utgiven på ICA Bokförlag.)

Visst fanns där mjukhet och varma historier också, hon lockade till exempel fram tårar hos många av oss med sina berättelser, och avslutade med en bön full av nåd vars effekt förhoppningsvis sträckte sig långt utanför tallskogen som omger Hasseludden och över på andra sidan vattnet i viken nedanför.