Dela detta

Gnistrande vinter i all ära, men när håret är statiskt, huden torr, kylan biter i kinderna och musklerna blir spända bara man tittar ut genom fönstret – tycker inte ni också att man då bara blir så sugen på att resa bort till något varmt och härligt ställe?!?

Jag är ju inte bara en spaoholic som ni nog förstått utan har också ett gravt utvecklat reseberoende :-). Som tur är har jag en fantastisk resa att se fram emot, om bara 10 dagar ska jag nämligen flyga till Milano där jag blir upphämtad av en privat transfer som ska ta mig och sambon vidare till det flotta kryssningsfartyget MSC Fantasia!

Där kommer vi checka in i deras VIP-avdelning kallad Yacht Club som ger gästerna en mängd särskilda förmåner och butlerservice. Självklart kommer jag också att besöka deras gym, testa av den hälsosamma maten ombord och besöka Aurea Spa och berätta mer om det.

Här ska jag ligga och ta igen mig om några dagar och blicka ut över det öppna Medelhavet.

Redan imorgon avgår också en särskild ”Wellness cruise” med MSC Cruises nyaste fartyg Splendida (superfint – var ombord i somras…) men håll ögonen öppna efter fler liknande arrangemang på deras hemsida, MSC är bra på temakryssningar.

Som en service till alla er som är resesugna har jag också gjort lite research på vad för slags hälsoresor man enkelt kan boka just nu genom de stora researrangörerna. Glädjande nog har flera fattat galoppen och plockat ut guldkornen i särskilda segment:

Apollo har en sektion de kallar Yoga & Spa där man kan välja på en yogaresa till Fuerteventura eller något av en mängd olika spahotell.

Fritidsresor har en sektion som heter Fitness & spahotell med 16 olika hotell som alla håller minst fyrstjärnig klassificering och bjuder på en harmonisk och avstressande miljö.

Ving har också en kategori som heter Wellness Selection (fast man hittar den under rubriken Spahotell). Här är det njutning och avkoppling som sätts i första rummet.

Solresor satsar mer på kom-i-form. Deras sektion heter Träningsresor (tidigare ”Delight” som jag också testat) och innehåller yoga, pilates eller puls.