Dela detta

Igår var jag ute och joggade på kvällen. Eller rättare sagt; jag skulle jogga, men fick gå istället. Otränad? Möjligt, men det var inte för att jag var slö eller inte orkade som tempot drogs ner. Nej, jag har en skum åkomma som ingen verkar veta vad den beror på.

Såhär vill jag kunna springa, utan att det kliar och bränner!

Om jag inte joggat på länge så börjar det klia frenetiskt på mage, rygg och lår. Det kliar och bränner så intensivt att det känns som om jag skulle ha rullat mig i brännässlor. Det är hemskt! Olidligt, och riktigt irriterande. Så fast viljan finns till ett härligt joggingpass får jag ge mig – jag står inte ut med den där obehagliga, brännande, kliande känslan.

Det verkar komma igång när jag blir varm, saktar jag ner så lägger det sig. Det har aldrig hänt på aerobics, spinning, löpning på band inomhus, step up eller liknande. Bara utomhus. Jag har provat att byta kläder, ha löst sittande eller åtsittande, byta body lotion eller vara helt utan, nyduschad osv. Inget av det verkar spela roll. Däremot så går det över efter ett par gånger om jag varit ute säg på tre joggingförsök i följd. Sen kan jag jogga utan problem!

Är det någon som vet vad det här beror på? Det skulle vara jättespännande att veta, för varken de personliga tränare, sjukgymnaster, medmotionärer, spaterapeuter eller andra hälsokunniga som jag frågat hittills har haft något svar.