Dela detta

Jag har hittat en ny produktfavorit. Avène Suncare – Cleanance spf 30. Jag kände direkt första gången jag applicerade den; wow, this is it!

Det här är en solskyddskräm som passar en känslig hud med hög talgproduktion. Formulan är lätt och bland ingredienserna finns zink gluconat som ska lugna, pumpaextrakt som ska minska talgproduktionen och Avène theramlvatten som har lugnande och anti-irriterande egenskaper.

Grejen när man har en känslig blandhy är att den reagerar på det mesta. Som sommar och sol till exempel. Det här med att huden blir lite bättre i solen som många med akneproblem hävdar. Nja, ja, jo – men bara till viss del.

För egen del så vill jag skydda huden i solen (den har redan skadats alldeles för mycket i de vilda ungdomsåren när det var ”brunast i skolan på måndag” som gällde! Utan tanke på – eller det pratades ju helt enkelt inte så mycket om hur farlig solen var på 80-talet – hudcancer eller rynkor.) MEN, en solkräm med hög faktor blir oftast väldigt tjock och kompakt. Huden täpps till och får svårt att andas varpå talget stängs in och plitorna är ett faktum.

Jag får själv samma problem varje sommar när sol och värme kommer i kombination med att jag börjar använda solkräm flitigt: jag får bubblig hy. Urtrist, särskilt som man sommartid vill vara fräsch som en nyutslagen midsommarblomma! Så, därför välkomnar jag särskilt en specialprodukt som denna då de heller inte är helt lätta att hitta.

Avènes solkräm har hög faktor men är samtidigt utvecklad med den känsliga hyn i åtanke. Den ska återfukta och skydda samt snabbt dämpa irritation. Doftar jättegott och är dessutom parabenfri, fotostabil och vattenresistent. Men man ska ändå smörja sig igen efter cirka två timmar, det är alltid viktigt att förnya skyddet. Pris: 195 kr/50 ml.

Vad ni än väljer – skydda er i vårsolen! UV-strålningen är superstark nu!