Dela detta

Försöker påminna mig om jag skrivit om det här förut; att kryssningsföretaget MSC Cruises har tagit fram en egen doft? Rederiet MSC Cruises är jätteduktiga på spa ombord på sina fartyg (de har balinesiskt tema) och innovativa och modiga när det gäller design, så därför är det kanske egentligen inte så konstigt att de tar ett grepp som detta. Och ändå. Jag bara älskar det, att man gör en sådan grej… 🙂

Doften kallas MED och tanken är att den ska fungera som en stämningshöjare ombord. Först ut var fartyget MSC Splendida, jag håller på att kolla upp om fler har fått den nu. Tanken är att doften ska skapa en välkomnande och avslappnande stämning och bidra till välbefinnande för passagerarna. Det är företaget Brand Sense och parfymskaparna Firmenich som tagit fram doften i samarbete med MSC.

Och när jag nu ändå skriver om MSC…I maj 2012 inviger de sitt tolfte fartyg, MSC Divina. Ombord kommer det finnas möjlighet att boka en särskild hyttkategori kallad Aurea Suites. Sviterna är mellan 21 och 47 kvm med panoramafönster eller balkong och ligger i fören på fartyget alldeles nära fartygets spaavdelning. Den som bokar denna hyttkategori kan också se fram emot följande specialpaket:

– välkomstcocktail
– obegränsad tillgång till Thermal Suite Area (med en massa fina bastur med olika nivåer av fukt och temperatur)
– privat konsultation med spa-doktorn
– 30 min balinesisk massage
– 30 min ansiktsbehandling
– ett solarietillfälle

Förutom på nya MSC Divina finns hyttkategorin även på MSC Splendida och MSC Fantasia.

Härligt uppvärmda keramikbänkar att bre ut sig på efter en ansträngande (not!) dag till havs… 😉