Dela detta

Imorse förflyttade jag mig till norra Tysklands vackra kust och öar…i alla fall i minnet. Hittade nämligen en ansiktsmask från spahotellet Hansedom utanför Stralsund i lådan, baserad på den typiska kritan som kommer därifrån. Självklart la jag masken.

Anläggningen har pooler och bastur både ute och inne.

Som ni förstår har jag gått omkring som en vandrande vålnad här. Krita gör en – ja, precis – kritvit! Dessutom är det uttorkande vilket alltså passar om man har en lite fetare hy. Förpackningen lovar att kritgeggan ska öka blodgenomströmningen och vara bra för cellerna på något sätt…(min sambo som översatte den tyska texten var lite osäker men vi får ju hoppas att vad det än betydde så var det något bra i alla fall!).

Behandlingar med krita kan man hitta på Rügen med omnejd, som till exempel på spahotellet Hansedom. Läget är inte så roligt, och hotellet är inte heller något speciellt faktiskt, men bad- och bastuavdelningen är riktigt imponerande.

Dels finns en familjedel med stora pooler av det äventyrliga slaget, dels en naken vuxendel med en hel värld av bastuupplevelser. Är du ute och bilar i sommar i dessa trakter kan jag rekommendera ett besök.