Dela detta

Återigen har jag varit insvept i en värld av dofter, avkoppling, spännande ritualer och flykt från vardagens stress. Visserligen som åskådare idag vilket förstås inte alls var lika härligt som att själv uppleva, men ändå spännande eftersom jag var på besök på ett ställe jag inte besökt förut; chambre separée. Resultatet av besöket kommer så småningom finnas beskrivet i en artikel, så som ni förstår kan jag inte avslöja allt här och nu :-).

I övrigt har jag suttit som på nålar skulle man kunna säga och nej, jag håller inte på och testar en ny fakirbehandling (!) utan min dator verkar inte må något vidare, vilket vore döden för mig just nu (minns ni SATC-avsnittet när Carries dator krashar och hon inte back up:at något alls?). Så – jag har ägnat eftermiddagen OCH kvällen åt just detta; att back up:a alla dokument, filer och artiklar. Mindre kul, men nödvändigt.

Det spaigaste jag har att förmedla idag är en liten recension från den rosa papperspåse som står på mitt skrivbord. Jag var nämligen hos Oriflame häromdagen och fick då prover på deras bästsäljande produkter: Tender Care Protecting Balm, Wonder lash mascara, läppstiftetColor attraction , Gloss booster, Exfoliating shower gel med pomegranate and cherry blossom samt Shower gel for sensitive skin med mango and yoghurt.

God doft, men tveksamt innehåll…

Av dem kändes den sistnämnda; mango&yoghurt-duschgelén, som den mest tilltalande. Doften är riktigt mumsig, som något man vill äta till efterrätt. MEN – när jag hårdstuderade ingrediensförteckningen och slog upp vart och ett i min ”bibel”, ett skönhetslexikon jag har, så kände jag mig ändå inte helt tillfreds. Värst är att den innehåller 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-diol. Inget att rekommendera om man vill undvika risk för allergi. Så kallade halogenerade organiska föreningar är också omstridda för att de tränger in i vävnaden där de kan sönderdelas, samlas och medföra en hälsorisk. Så att den skulle passa känslig hy…nja…nu är jag i och för sig ingen kemist på forskarnivå men jag skulle nog ändå undvika att ta risken.